A hangterápia életmód- és korszakváltáskor segít az érzelmi-szellemi működést átbillenteni egy intuitív irányba és segít leválasztani magunkról mindazt, ami akadályoz a továbblépésben. Lazítja és oldja a (fizikai, lelki és spirituális) blokkokat, az összecsomósodott rezgésmintákat, és a magasabb harmónia felé mozdít. Segít önmagunk magasabb tudatosságának, belső kiteljesedésünk megélésében. Segít polarizációs terünk, a nőiség és férfiság, mint alapminőségek megtapasztalásában, a jobb és bal agyfélteke közötti egyensúly megteremtésében. Ősbiztonság-, ős-egységélmény, hazaérkezés-érzés – ezekről számol be, aki átélte.

A figyelmesen és gyöngéden felépített hangfolyamatokkal olyan biztonságos hangteret hozunk létre, amelyben a gondolkodás és a tudatosság számára nehezen hozzáférhető tartalmakat is megérinthetjük, életre hívhatjuk, oldhatjuk – ezek mind beindítják a gyógyító változásokat. Általuk olyan belső terekbe vezető kapuk nyílnak meg bennünk, amelyen át vezet az út az integrált élet, az önismeret, az egészséges változás, a spirituális fejlődés és a gyógyulás felé. A hangtálak segítségével erőközpontjainkat csatalakoztatjuk egymással (pl. hogy a szexuális élvezet összekapcsolódjon a szívvel, életerőnk a tisztánlátással, gyökereink az önkifejezéssel, stb). Kiegyensúlyozott életerővel tölt fel.

hangtálas terápia fő hatásai:

- mély relaxáció
- stressz- és feszültségoldás
- blokkok feloldódása, az életenergia áramlásának harmonizálása
- a test minden szervének és sejtjének gyöngéd vibroakusztikus átmasszírozása és harmonizálása
- meditatív tudatállapot
- szorongás, idegesség és agresszió csökkenése
- izomfeszültség csökkenése
- önbizalom növekedése
- a kreatív energia és életerő növekedése
- beidegződött viselkedésbeli és érzelmi minták elengedése
- belső csend, egyensúly és béke
- jó közérzet, életöröm
- öngyógytó és spirituális erők felébresztése

Kapcsolat: +40751455145

Visszajelzések a kliensektől ide kattintva!
mélyrelaxáció - stresszoldás - blokkoldás

A hangterápia egy holisztikus szemléletű mélyrelaxációs módszer, amely hatékonyan oldja a stresszt és a feszültségeket. Kiváló lazító-kényeztető-, jó közérzet-, vitalitás- és egészségmegőrző (wellness) módszer, de kiegészítő vagy önmagában álló természetgyógyászati kezelésként is alkalmazható. A hangmasszázs során kialakuló hangburokban gyorsan elérjük a mélyrelaxációt, a stresszoldás-felszabadulás során jelentkező kreatív energia és öröm jó közérzethez vezetnek. Ebben a mélyrelaxációban megtapasztalhatjuk azt a belső harmóniát és csendet, ami sokunknak nélkülözhetetlen szellemi erőforrásunk a mindennapokban.

nyugalom - harmónia - öröm - inspiráció

A hangmasszázs fizikai testünk, érzelmi és energetikai rendszerünk valamint teljes tudatunk harmóniára való finomhangolása, melyben a tibeti hangtálak rezgéseit és hangjait hívjuk segítségül. A hangtálak erőközpontjainkra csatlakoznak és azok összehangolt, harmonikus működését támogatják.

elengedés - felszabadulás - meditáció

A vendég kényelmes öltözetben fekszik a kezelőágyon vagy a földre készített fekvőhelyen. A  hangmasszőr a test különböző energetikai pontjaira vagy mellé/fölé helyezett hangtálakat filcütőkkel gyöngéden megszólaltatja (a kezelési menet személyre, problémára-igényre szabott). A folyamatos külső-belső hang- és rezgésáramlás általában 45 percet tart. A 70-80 %-ban vízből álló test kiválóan vezeti a hangot, így a gyöngéd “masszázs”, mint egy konkrét vibrotaktilis érzet minden sejthez eljut a szervezetben, a bőrön és testszöveteken, az izmokon és inakon át a testüregekbe, a belső szervekbe és a csontokba. A hangmasszázs előtt és után általában beszélgetésre kerül sor, így egy találkozásra kb. másfél órát kell számítani.

Kapcsolat: +40751455145

hangmasszázs oldja a mentális/érzelmi és testi/energetikai blokkokat, az izomgörcsöt és -feszültséget. Nyak- és vállfeszültséget, emésztési zavarokat, altesti görcsöket, hátfájást, végtagfájdalmat csillapít. Egyensúlyt teremt, rendezi a test energetikai rendszerét és javítja a vérkeringést. A hangtálak hangjaival és rezgéseivel megszólítjuk a fizikai testet, annak minden szervét és sejtjét gyengéden “átmasszírozzuk”, harmonizáljuk és vitalizáljuk.


hangterápia, hangmasszázs, meditáció, relaxáció, tibeti hangtálak, Kolozsvár

Nem betegséget kezelünk, hanem egészséget támogatunk és segítünk elő, az emberben levő pozitív részt szólítjuk meg – célunk, hogy a vendég egészségtudatos és örömteli emberré váljon, ebben erősítjük őt meg. Hangtálas kezelés alatt értékes mentális energiáinkat, figyelmünket nem a betegségre irányítjuk, hanem felszabadítjuk testünket-lelkünket a gyógyulást gátló tényezőktől – ez a legkomolyabb támogatás a szervezetnek az öngyógyításban. Ez a vibroakusztikus terápia erőteljes rendező erőket és öngyógyító folyamatokat indít el mind a testben, mind a lélekben, és segít hozzáférnünk ki nem használt erőforrásainkhoz. Miközben figyelmünkkel követjük a hangtálak hangját (akusztikus élmény) és a testünkben keltett érzeteket (a vibrotaktilis energiahatás élménye), a hangmasszázs megváltozott tudatállapotot idéz elő bennünk, aktiválja az immunrendszert, melynek hatására beindulhatnak az öngyógyító folyamatok, a dolgok pedig egyszerűen, természetesen és gyöngéden kerülnek a helyükre az emberben. Hatására tisztább rálátásunk lesz önmagunkra, felismeréseink és a döntéseink letisztultabban jelennek meg.

Tudatunk tiszta természetét is megszólítja azzal, hogy rámutat a gyógyító hangok mögötti csendre, és a csendből fakadó békére, ami szükséges a testi-lelki-szellemi egyensúlyhoz. A vendéget megtanítjuk “jól lenni”, az örömökre figyelni: ha valaki a betegségre fókuszál, nem tudja azt elengedni, holott a gyógyuláshoz, miként a teljes élethez és a jó közérzethez is, az öröm a legjobb energiaforrás. A hangmasszázs során sokan megérzik-megtapasztalják a meditáció erejét is, így intenzív katalizáló hatása lehet spirituális energiák felébresztéséhez: az ébredés megerősítést nyer, és megtapasztaljuk általa az önmagunkkal és a világmindenséggel való mindenkori egységet.


hangterápia, hangmasszázs, meditáció, relaxáció, tibeti hangtálak, Kolozsvár

A többi keleti eredetű terápiához hasonlóan a hangmasszázs is az energiaáramlás egyensúlyát állítja helyre bennünk. A módszer alapjául többezer éves felismerések szolgáltak a hangok hatásáról, melyek helyreállítják a test, lélek és szellem harmóniáját. A hangtálak által keltett biztonságos, kellemes hangburokban történő mély, meditatív hangutazás során megéljük-újraéljük az ősbizalom tapasztalatát (mintha hazaérkeznénk), a pozitív rezgések új rendet teremtenek a szervezetben és tudatunkban, elősegítik a relaxációt, a teljes lelki béke megélését. A relaxáció előidézi az elengedést és a megbékélést, ami újrarendeződést segíthet elő – így a hangmasszázs támogatja a személyes továbbfejlődést, változást és váltást, vagy az újrakezdést-talpraállást. A betegséget (blokkot) is el kell engedni, és ezt az elengedést meg lehet tanulni a hangmasszázs által. Ösztönzi és harmonizálja az érzelmek szabad áramlását és kifejezését, így a test is szabadabb, egészségesebb lesz. Az izmok ellazításával pozitívan hat a keringési- és anyagcsere-folyamatokra. Csökkenti az agressziót, növeli az együttműködésre való hajlamot. Segít megszabadulni a megfelelési kényszerektől. A hangmasszázs alatt  kialakuló hangburokban helyet teremtünk az örömnek, az újnak, a változásnak és így a gyógyulásnak, az egészségnek is. Hatására megújul bennünk az életöröm.

hangterápia, hangmasszázs, meditáció, relaxáció, tibeti hangtálak, Kolozsvár

A módszer gyökerei térben Indiába és Tibetbe, időben pedig a múltból származó szertartásokba vezetnek vissza: a hang-, rezgés- és energia-gyógyászat a legősibb és legelterjedtebb természetgyógyászati forma a Földön.


hangterápia, hangmasszázs, meditáció, relaxáció, tibeti hangtálak, Kolozsvár

Az idegrendszerre, a testre és a pszichére gyakorolt nyugtató hatása következtében a klinikai orvoslás a hangtálakat és a hangmasszázst (akár a zenét és a hangokat általában) a következő állapotok és betegségek kezeléséhez tartja hatásos kiegészítő, támogató terápiának: stressz hatására kialakult betegségek, alvászavarok, pszichoszomatikus (lelki eredetű) megbetegedések, tinnitus (fülzúgás), enyhe szorongás vagy depresszió, szenvedélybetegségekről való leválás, rehabilitáció, mentális és fizikai kimerültség, műtét utáni lábadozás, szellemi fogyatékosság, autizmus, kamaszoknál és gyerekeknél agresszió, érzelmi-kommunikációs blokk. Fejleszti a figyelmet és növeli a koncentrációt, segít érzéseink és testi reakcióink megfigyelésében, javítja és fejleszti a testérzetet.

hangterápia, hangmasszázs, meditáció, relaxáció, tibeti hangtálak, Kolozsvár
tibeti hangtálak kézzel kovácsolva, 12 fém ötvözetéből készülnek, mely fémek naprendszerünk bolygóminőségeit, azaz univerzumunk alaprezgéseit közvetítik. A tálak a hangmasszázs alatt leképezik naprendszerünket, az ember erőközpontjainak megfelelően, ami által legelementárisabb összetevőinkhez és önvalónkhoz kapcsolódunk vissza. A léleknek ez a fajta önmagához (középpontjához) való visszatérése a sejtek szintjén is megtörténik: eredeti, háborítatlan és harmonikus működésükre emlékeznek és hangolódnak vissza, ezzel teremtve meg a gyógyulás biztos alapjait.

A tibeti hangtálak a bön-sámánizmusból kerültek a tibeti buddhista kultúrába, szertartásokhoz és valószínűleg gyógyításhoz is használták. A nyugati világban ma meditációs kellékként való használatuk a legnépszerűbb, de számos más helyzetben és területen alkalmazzák (pl. iskolákban, gyógypedagógiában, párterápiás helyzetekben, wellness-ben, üzleti megbeszéléseken, csapatépítő tréningeken, vizsgák-állásinterjú előtt, feng-shui és tértisztítás, stb.).

Őseik valószínűleg az állóharangok voltak. A hangtál hangja fizikai értelemben nem harmonikus (vagyis a felhangok nem egész számú többszörösei az alaphangnak), a legtöbb ember mégis harmonikusnak érzékeli: sajátos fémes hangja a természeti hangokhoz (pl. eső-zivatar, tenger, patak) hasonlóan rendkívül széles spektrumú harmonikus hangok kombinációja. A hangtál az egész testet és teret rezgésbe hozza: hallható hangja és a testünkben érzékelhető rezgése primer, elementáris tapasztalat – ahhoz hasonlítható, mint amikor a földdel, a természettel, az elemekkel, vagyis legalapvetőbb összetevőinkkel  kerülünk kapcsolatba – ebben az értelemben újrakapcsolódás ahhoz a mély, ősi egységélményhez, melyben legtöbbünknek már ritkán van részünk.

Időpontért hívd a +40751455145 telszámot!

Rólam bővebben itt: Zsolt.ro